Μόνωση – Στεγανοποίηση μπαλκονιών

μπαλκονια

Η στεγανοποίηση και μόνωση των μπαλκονιών, είναι εργασία που απαιτείται για να αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διείσδυση του νερού προς τους κάτω ορόφους αλλά και στο δάπεδο των εσωτερικών χώρων. Η στεγανοποίηση δε κάτω από τα πλακάκια είναι πολύ σημαντική για την καλή υγρομόνωση των σπιτιών. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η υγρομόνωση και αποφεύγεται η εκ των υστέρων προσπάθεια στεγανοποίησης που μπορεί να οδηγήσει σε ξήλωμα και τοποθέτηση νέων πλακιδίων. Για την στεγανοποίηση πάνω από την πλάκα σκυροδέματος εφαρμόζεται τσιμεντοκονία με κλίση. Η τσιμεντοκονία μπορεί να γίνει είτε με έτοιμα προϊόντα , είτε με παραδοσιακή τσιμεντοκονία ενισχυμένη με οικοδομική ρητίνη. Η ένωση του δαπέδου με το στηθαίο είτε σφραγίζεται με Αυτοκόλλητη ταινία (χρησιμοποιείται για ένωση υλικών όπου οι μόνιμες συνδέσεις απαιτούν απαραίτητη ευελιξία και αντίσταση στην υγρασία και τη γήρανση) , είτε εξομαλύνεται με επισκευαστική κονία.

 

Μετά το στέγνωμα της τσιμεντοκονίας ακολουθεί η εφαρμογή ελαστικού τσιμεντοειδούς κονιάματος εφαρμοζόμενο με βούρτσα ή ρολό.

 

Η εφαρμογή γίνεται σε δύο στρώσεις με ενδιάμεση τοποθέτηση υαλοπλέγματος.

 

  1. Αρχικά εφαρμόζεται η πρώτη στρώση και ενώ είναι ακόμα νωπό εγκιβωτίζεται το υαλόπλεγμα.

 

  1. Μετά από 4-5 ώρες εφαρμόζεται η δεύτερη στρώση , ώστε να καλυφθεί πλήρως το υαλόπλεγμα.

 

  1. Ακολουθεί η τοποθέτηση των πλακιδίων με τη χρήση βελτιωμένης κόλλας.

 

  1. Η αρμολόγηση γίνεται με βελτιωμένο ελαστικό αρμόστοκο, που έχει υδατοαποθητική και αντιμηκυτιακή δράση.

 

  1. Η σφράγιση των κατασκευαστικών αρμών (ένωση δαπέδου με στηθαίου) και των αρμών διαστολής (προτείνονται αρμοί ανά 25-40m2 ανάλογα μα τη διάσταση του μπαλκονιού), γίνεται με κορδόνι πολυαιθυλενίου, σιλικόνη η πολυουρεθανική μαστίχη.

category

post_tag

nav_menu

link_category

post_format

wp_theme

wp_template_part_area

dt_portfolio_category

texnikes-eidhsei-tax

cookielawinfo-category

portfolio_category

portfolio_tag

wpforms_form_tag