Σε κυκλοφορία η εφαρμογή ”Energy Εξοικονομώ II – Β’ κύκλος”

Save earth concept

Δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. η προκήρυξη του Β΄ κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο με τα παραρτήματα εδώ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr για την υποβολή αιτήσεων – σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ – θα ανοίγει ανά περιφέρεια, και μέχρι την κάλυψη του μέγιστου προϋπολογισμού:

  • Από 15 Ιουλίου: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας.
  • Από 18 Ιουλίου: Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης.
  • Από 22 Ιουλίου: Αττικής, Νοτίου Αιγαίου.

Το ενδιαφέρον των πολιτών αναμένεται αυξημένο, μιας και καταργείται το άνω όριο στην 7η εισοδηματική κατηγορία των ωφελούμενων και για την υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών θα πρέπει να αποτυπώνεται η καταβολή τουλάχιστον του 30% του συνόλου του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Ξεκινάει επομένως ένας αγώνας δρόμου για τους μηχανικούς για τη διενέργεια της πρώτης ενεργειακής επιθεώρησης  και τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Η λύση Energy Εξοικονομώ II – Β’ κύκλος

Για να μπορέσετε να προετοιμαστείτε εγκαίρως, τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019κυκλοφορεί η νέα εφαρμογή Energy Εξοικονομώ II – Β Κύκλος που υλοποιεί πλήρως την Υ.Α. με Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/57409/458 (Φ.Ε.Κ. 2583/27-06-19).

Η εφαρμογή Energy Εξοικονομώ II – Β Κύκλος σας  βοηθάει να συντάξετε με ακρίβεια και πληρότητα τα έντυπα παρεμβάσεων (Παράρτημα ΙΙΙ και στη συνέχεια Παράρτημα VI), σύμφωνα με τις συστάσεις του ενεργειακού επιθεωρητή.

Με το Energy Εξοικονομώ II – Β Κύκλος μπορείτε να διαμορφώσετε μια άρτια τεχνική πρόταση από μια εκτενή βιβλιοθήκη παρεμβάσεων, ξεχωριστά για κάθε μια υποκατηγορία επέμβασης (Κουφώματα, Θερμομόνωση, σύστημα θέρμανσης/ψύξης, σύστημα ΖΝΧ), με πολλούς αυτοματισμούς και ελέγχους ως προς το επιλέξιμο όριο δαπανών.

Μια σημαντική καινοτομία της εφαρμογής είναι η δυνατότητα εισαγωγής των στοιχείων του κελύφους (τοίχοι, οροφές, κουφώματα κλπ.) και ο αυτόματος υπολογισμός του ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας από τα αρχεία επιθεώρησηςτύπου .xml του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ 1.31! Με αυτό το τρόπο πετυχαίνετε απόλυτη ταύτιση ποσοτήτων μεταξύ της ενεργειακής επιθεώρησης, του σχετικού άρθρου της παρέμβασης και του προϋπολογισμού που υποβάλλεται στην πρόταση! Επίσης ενημερώνονται αυτόματα οι τιμές του U, g στην περιγραφή της παρέμβασης κατά περίπτωση.

Τέλος, η εφαρμογή παράγει αυτόματα όλα τα έντυπα και τις απαραίτητες δηλώσεις του Παραρτήματος I του οδηγού που δεν συμπληρώνονται ηλεκτρονικά, αλλά η σύνταξή τους και η υποβολή τους στο σύστημα αποτελεί υποχρέωση του ωφελούμενου .

Ειδικές προσφορές

Παράλληλα με την εφαρμογή Εξοικονομώ II – Β Κύκλος, η Civiltech διαθέτει πληθώρα εφαρμογών για την εκπόνηση της ενεργειακής επιθεώρησης, την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας & τη διενέργεια των προμετρήσεων, με τις οποίες θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε με ταχύτητα και συνέπεια όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II».

Έως τις 15/7, ισχύουν ειδικές προσφορές για να αποκτήσετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

ExtrAXION Std + Εξοικονομώ ΙΙ Β Κύκλος 2019 690,00
460,00
Energy Certificate v.1.31 + Εξοικονομώ ΙΙ 2019 360,00
Εξοικονομώ ΙΙ 2019 + Μικρή Κλίμακα 2019 240,00
Εξοικονομώ II 2019 120,00

 

 

 

 

 

 


category

post_tag

nav_menu

link_category

post_format

wp_theme

wp_template_part_area

dt_portfolio_category

texnikes-eidhsei-tax

cookielawinfo-category