05-04-2012 Βαριές καμπάνες για τα «μαϊμού» αυθαίρετα

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη ίσως βρεθούν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που έκαναν αίτηση τακτοποίησης με μόνα δικαιολογητικά πιστοποίησης του κτίσματος την υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και ιδιοκτήτη.

Υστερα από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι η τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο με την προσκόμιση επίσημων δημόσιων εγγράφων ή αεροφωτογραφιών, δημιουργείται εμπλοκή και σε χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσκομίσουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες κι αν μετά τον έλεγχο διαπιστωθεί παράβαση, κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία. Ο νόμος προβλέπει ότι για ψευδείς δηλώσεις η ποινή είναι έως 6 μήνες φυλάκιση και έως 100.000 ευρώ πρόστιμο. Για τον δε μηχανικό που υλοποίησε την αίτηση υπάρχει κίνδυνος προσωρινής ή μόνιμης αφαίρεσης της άδειας.

Εν τω μεταξύ, από τώρα και στο εξής δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις τακτοποίησης που θα στηρίζονται μόνο σε ιδιωτικά έγγραφα. Κι αυτό διότι διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν ιδιοκτήτες που με ψευδείς δηλώσεις «μεγάλωσαν» την ηλικία του αυθαιρέτου προκειμένου να πετύχουν μικρότερα πρόστιμα.


category

post_tag

nav_menu

link_category

post_format

wp_theme

wp_template_part_area

dt_portfolio_category

texnikes-eidhsei-tax

cookielawinfo-category

portfolio_category

portfolio_tag

wpforms_form_tag