15-03-2012 Παράταση για τον ΝΟΚ ζητεί το ΤΕΕ

paratash-nok-tee

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το υπερψήφισαν επί της αρχής ενώ την κατηγορηματική τους αντίθεση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατά την συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, να ενσωματώσει βελτιωτικές αλλαγές που προτάθηκαν τόσο από τα κόμματα όσο και από τους αρμόδιους φορείς.

Το ΤΕΕ, πάντως, μέσω του προέδρου του κ. Χρήστου Σπίρτζη και του πρώτου αντιπροέδρου κ. Σωκράτη Αλεξιάδη ζητά την παράταση του χρόνου διαβούλευσης και την εφαρμογή των διατάξεων του ΝΟΚ μετά από ένα οκτάμηνο από την ψήφιση του με παράλληλη και αντίστοιχη αναβολή στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν 4030/2011 για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δεν υπήρξε ουσιαστική συνεργασία με το ΤΕΕ για τη σύνταξη αυτού του νομοσχεδίου, ενώ ο χρόνος της διαβούλευσης ήταν ελάχιστος, μόλις πέντε ημέρες. Αποτέλεσμα αυτών είναι το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή να μην είναι ένα ολοκληρωμένο και απλό κείμενο χωρίς ή με τις λιγότερες δυνατές ετεροαναφορές σε άλλου νόμους, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι οποιεσδήποτε παρερμηνείες.

Τέλος, όπως προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, η παράλληλη εφαρμογή για ένα εξάμηνο, που προτείνεται στο άρθρο 30, του «νέου» και του ισχύοντος ΓΟΚ , θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και περισσότερες στρεβλώσεις στην έκδοση των οικοδομικών αδειών.


category

post_tag

nav_menu

link_category

post_format

wp_theme

dt_portfolio_category

texnikes-eidhsei-tax

cookielawinfo-category