05-03-2012 Ακλόνητα τα εκτός σχεδίου

aklonhta-ta-ektos-sxediou

Η εκτός σχεδίου δόμηση δεν θίγεται ούτε και με την τελευταία προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκη, καθώς προσκρούει πέρα από τις αντιδράσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων και σε ζητήματα ιδιοκτησίας που πιθανότατα θα υιοθετήσει και το ΣτΕ σε πιθανή προσφυγή ιδιοκτητών.

Έτσι μετά την προσπάθεια της Μπιρμπίλη να αυξήσει τις αρτιότητες μέσα από τις περιοχές Natura, το ΥπΕΚΑ υφίσταται μια νέα κατά κράτος ήττα, καθώς από το ν/σ για τον καθορισμό χρήσεων γης αναμένεται να αποσυρθεί το άρθρο 14 με το οποίο συνδέεται η δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές με την ιδιότητα (επαγγελματική) του ιδιοκτήτη και την εκμετάλλευση του οικοπέδου.

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα γιατί η αρτιότητα των 4, 6 ή και 10 στρεμμάτων δεν ακολουθεί τις απαιτούμενες άδειες που χρειάζεται η ιδιωτική πολεοδόμηση, καθώς τόσο το ενεργειακό αποτύπωμα των «μεζονέτων» δεν υπολείπεται εκείνων της οργανωμένης δόμησης, πολύ δε περισσότερο η ένταξη των κτηρίων αυτών στο δομημένο εξωαστικό περιβάλλον συνδράμει κατάφορα στην υποβάθμιση του, την ώρα που επιβαρύνεται το κράτος με την παροχή υποδομών στους δικαιούχους του κλήρου.


category

post_tag

nav_menu

link_category

post_format

wp_theme

wp_template_part_area

dt_portfolio_category

texnikes-eidhsei-tax

cookielawinfo-category