Στατικές Μελέτες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Στη CITY ENGINEERING σας παρέχουμε καινοτόμο, οικονομικά αποδοτικό σχεδιασμό και συμβουλές. Οι μηχανικοί μας είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να τεκμηριώνουν όλα τα στοιχεία ενός έργου για να διασφαλίσουν ότι το έργο θα είναι οικονομικά αποδοτικό και θα συμμορφώνεται με τα σχετικά Ευρωπαϊκά και Εθνικά Πρότυπα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Οι Στατικές Μελέτες περιλαμβάνουν τους νόμους της φυσικής, των μαθηματικών και της εμπειρικής γνώσης για το σχεδιασμό του πλαισίου ασφαλών και ανθεκτικών κατασκευών. Πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, προγραμματιστές και διαχειριστές κτιριακών έργων μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τι πρέπει να συμβεί για να ζωντανέψει ένα όραμα ανέγερσης κτιρίου. Οι καλύτεροι μηχανικοί είναι σε θέση να αναλύουν καταστάσεις και σχέδια γρήγορα, βρίσκοντας λύσεις για κάθε κατασκευή και εργοτάξιο. Αυτό κάνουν οι εξαιρετικοί μηχανικοί της CITY ENGINEERING κάθε μέρα στη δουλειά.

Ο έλεγχος Στατικής Επάρκειας πραγματοποιείται για να διαπιστωθούν τυχόν βλάβες και σοβαρές καταπονήσεις του κτιρίου από σεισμική δραστηριότητα ή φθορά και στοχεύει στη διάγνωση καταλληλόλητάς του.

Ταυτόχρονα εξετάζεται η ανθεκτικότητα των υλικών για να προσδιορίσουμε το χρόνο ζωής τους αλλά και αν χρειαστεί να δρομολογήσουμε τυχόν προσθήκες, όπως ανέγερση νέου ορόφου.

Για λόγους ασφαλείας καλό θα ήταν να πραγματοποιούμε έλεγχο Στατικής Επάρκειας για κάθε κτίριο μετά από κάποια χρόνια που έχει ανεγερθεί

Οι μηχανικοί της CITY ENGINEERING παρέχουν υπηρεσίες σχεδιασμού και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα.

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 – 9801980

Ενδιαφερομαι

Μετατρέψτε τα οικοδομικά σας σχέδια σε πραγματικότητα, ή βεβαιωθείτε για την ανθεκτικότητα του κτιρίου σας με τη βοήθεια ενός έμπειρου μηχανικού της CITY ENGINEERING. Ο εξειδικευμένος μηχανικός συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις στα υλικά κατασκευής και τις μεθόδους διαχείρισης τους για να σας εγγυηθεί σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ;

Διαβάστε κάποια από τα οφέλη Στατικής Μελέτης σε υπάρχοντα κτίρια παρακάτω:

 • Για να προσδιορίσετε τα ελαττώματα και τους κινδύνους ασφαλείας
 • Για να προγραμματίσετε την ανακαίνισή σας
 • Για να προσδιορίσετε τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από σεισμούς ή και να προνοήσετε την αποφυγή τους.
 • Για να προγραμματίσετε τη συντήρηση και τις επισκευές σας
 • Για να φροντίσετε τα προβλήματα στο υπάρχον σπίτι σας προτού επιδεινωθούν
 • Για να εξασφαλίσετε εκθέσεις εμπειρογνωμόνων για αντιδικίες

Δεδομένης της σημασίας τέτοιων θεμάτων, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι σας παρέχονται οι υπηρεσίες ενός ελεγμένου και έμπειρου μηχανικού, όπως είναι οι συνεργάτες της CITY ENGINEERING.

 • Τεύχη υπολογισμών
 • Τεχνική έκθεση με τα βασικά στοιχεία της κατασκευής.
 • Σχέδια φέρουσας κατασκευής
 • Σχέδια λεπτομερειών

Οι μηχανικοί μας συνεργάζονται με αρχιτέκτονες, προγραμματιστές, κατασκευαστές και πάντα συμμορφώνονται με τους κυβερνητικούς κανονισμούς για να διασφαλίζουν ότι οι δομικές λύσεις και οι Στατικές Μελέτες τους ανταποκρίνονται με τον αρχιτεκτονικό σκοπό του σχεδιασμού και παρέχουν εξοικονόμηση χρόνου και κόστους σε εσάς.

Οι Στατικές Μελέτες για όλα τα είδη των κατασκευών εκπονούνται με βάση τους Ευρωκώδικες (ΕΝ Eurocodes). Οι Ευρωκώδικες είναι μια σειρά δέκα Ευρωπαϊκών Προτύπων (EN) για το σχεδιασμό των κατασκευών που αναπτύχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN). Οι Ευρωκώδικες αποτελούν σειρά Ευρωπαϊκών Προτύπων που παρέχουν ένα κοινό για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σύνολο μεθόδων για τον υπολογισμό της μηχανικής αντοχής των κατασκευαστικών έργων και των στοιχείων τους, τα οποία καλύπτονται από την Οδηγία 89/106/ΕΟΚ.Ευρωκώδικες που χρησιμοποιούνται για την εκπόνηση των Μελετών:


 • EN 1990 / Ευρωκώδικας 0: Ασφάλεια, λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα
 • ΕΝV1991 / Ευρωκώδικας 1: Βάσεις σχεδιασμού και δράσεις επί των κατασκευών
 • ΕΝV1992 / Ευρωκώδικας 2: Σχεδιασμός κατασκευών από σκυρόδεμα
 • ΕΝV1993 / Ευρωκώδικας 3: Σχεδιασμός χαλύβδινων κατασκευών
 • ΕΝV1994 / Ευρωκώδικας 4: Σχεδιασμός σύνθετων κατασκευών από χάλυβα και σκυρόδεμα
 • ΕΝV1995 / Ευρωκώδικας 5: Σχεδιασμός ξύλινων κατασκευών
 • ΕΝV1996 / Ευρωκώδικας 6: Σχεδιασμός κατασκευών από λιθοδομή
 • ΕΝV1997 / Ευρωκώδικας 7: Γεωτεχνικός σχεδιασμός
 • ΕΝV1998 / Ευρωκώδικας 8: Σχεδιασμός αντισεισμικών κατασκευών
 • ΕΝV1999 / Ευρωκώδικας 9: Σχεδιασμός κατασκευών από κράμα αλουμινίου

Οι Στατικές Μελέτες εφαρμόζονται σε οικιστικά, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια.

 

Δομικός Σχεδιασμός & Συμβουλές για εμπορικά ακίνητα

Στην CITY ENGINEERING, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών υπηρεσιών δομικής μηχανικής σε γραφεία, χώρους λιανικής και άλλα επενδυτικά ακίνητα. Συναντιόμαστε με τους πελάτες μας για να συζητήσουμε το έργο τους και όλα όσα πρέπει να ολοκληρωθούν για τη στατική μηχανική και τον σχεδιασμό, προτού προχωρήσει το υπόλοιπο κτίριο.

Οι εμπορικοί πελάτες μας λαμβάνουν εκτενή σχέδια και λίστες ελέγχου, με τακτικές ενημερώσεις προόδου, ώστε να γνωρίζουν πού βρίσκεται το έργο τους. Κατανοούμε τις εμπορικές απαιτήσεις και προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους πελάτες μας για διαρκή επιτυχία στον οικοδομικό κλάδο με υπηρεσίες δομικής μηχανικής.

Στατικές Μελέτες για κατοικίες

Οι μικρές ανακαινίσεις και οι ανακαινίσεις διαμερισμάτων συγκαταλέγονται στις ειδικότητες της κατασκευής κατοικιών. Απολαμβάνουμε πραγματικά να συνεργαζόμαστε με ιδιοκτήτες κατοικιών καθώς ετοιμάζονται να χτίσουν τα σπίτια των ονείρων τους ή να ολοκληρώσουν τις πολύ-αναμενόμενες ανακαινίσεις τους.

Οι πελάτες μας μπορούν να βασίζονται στις συμβουλές των ειδικών και στα ειλικρινή μας σχόλια για να καθοδηγηθούν στη σωστή κατεύθυνση και να συνεχίσουν τα έργα τους εγκαίρως και εντός του προϋπολογισμού τους.

Συνεργαζόμαστε με την υπόλοιπη ομάδα μηχανικών της CITY ENGINEERING, για να διασφαλίσουμε ότι τα οικιστικά έργα παραμένουν σε καλό δρόμο και ότι όλες οι υπηρεσίες μηχανικής ολοκληρώνονται με τα υψηλότερα πρότυπα. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες με κάθε εργασία δομικής μηχανικής.

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 – 9801980

Ενδιαφερομαι

Η CITY ENGINEERING προσφέρει Β2Β υπηρεσίες προς Μηχανικούς.
Η εταιρεία μας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας, προσφέροντας άρτιες και εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ειδικές τιμές.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ CITY ENGINEERING

Η CITY ENGINEERING είναι εξειδικευμένη σε ευέλικτα, προσαρμοσμένα σχέδια κτιρίων και σας βοηθάμε να προχωρήσετε το έργο σας.

Είμαστε άρτια εξοπλισμένοι σε όλους τους τομείς της οικοδομής και των κατασκευών, όχι μόνο στις υπηρεσίες στατικής μηχανικής αλλά και στις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, ανακαινίσεις κουζίνας, μπάνιου και καταστημάτων. Το πάθος μας λάμπει σε κάθε έργο και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή εξαιρετικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών.

Όταν χρειάζεστε αξιόπιστους μηχανικούς στην υπηρεσία σας η CITY ENGINEERING είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα ολοκληρώσει τη δουλειά εγκαίρως και εντός του προϋπολογισμού.

Στην CITY ENGINEERING έχουμε αποδείξει τις αξίες μας και τις αρχές μας. Παρέχουμε:

 • ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – Δέσμευση για συνεχή βελτίωση και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είτε πρόκειται για μηχανική ανάλυση, σχεδιασμό ή τεκμηρίωση.
 • ΕΜΠΕΙΡΙΑ – Η εμπειρία μετράει όταν πρόκειται για την ανάπτυξη οικονομικά αποδοτικών δομικών σχεδίων και την παροχή εξαιρετικών εκθέσεων επιθεώρησης κτιρίων και πιστοποιήσεων.
 • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ – Οι μηχανικοί μας είναι έμπειροι και ικανοί σε όλα τα σύγχρονα υλικά κατασκευής, από σκυρόδεμα, τοιχοποιία και χάλυβα μέχρι ξυλεία, αλουμίνιο και γυαλί.
 • END-TO-END SERVICE – Ο μηχανικός της CITY ENGINEERING αποτελεί τον προσωπικό σας σύμβουλο και παραμένει εμπλεκόμενος στο έργο σας από την ανάπτυξη των σχεδίων έως την επιτυχή ολοκλήρωση.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
 • Για κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα →1,39€/m² ξυλοτύπου. Για τυπικούς ορόφους που αλλάζουν οι οπλισμοί στύλων και δοκών, ο κάθε τυπικός όροφος είναι στα
  0,39€/m²
 • Για κατασκευές από χάλυβα ή ξύλο →2,59€/m² ξυλοτύπου για κτίρια εμβαδού μέχρι 500m²
 • Θέλετε να ανακαινίσετε ή να ξεκινήσετε ένα νέο κτιριακό έργο;
 • Οι αξιόπιστοι μηχανικοί της CITY ENGINEERING είναι εδώ για να σας βοηθήσουν σε κάθε βήμα!

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 – 9801980

Ενδιαφερομαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ