Άδειες Μικρής Κλίμακας

ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Η άδεια μικρής κλίμακας είναι απαραίτητη για διάφορες εργασίες από την εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών και την κατασκευή ανελκυστήρα, ως την ανακατασκευή στέγης ή ακόμα και την ειδική κατασκευή τζακιών.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε απλά και αποτελεσματικά για θέματα όπως, πότε κρίνεται η συγκεκριμένη άδεια απαραίτητη για τις οικοδομικές μας εργασίες, σε ποιόν απευθυνόμαστε για να την εκπονήσει, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο απαιτούμενος χρόνος και το κόστος.

Η CITY ENGINEERING είναι η δική σας ομάδα Μηχανικών που θα φέρει εις πέρας όλες τις οικοδομικές εργασίες, ανακαινίσεις και κατασκευές που επιθυμείτε να εκπονήσετε.

 

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 – 9801980

Ενδιαφερομαι
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Η Άδεια Μικρής Κλίμακας (ΑΜΚ) είναι η νόμιμη Οικοδομική Άδεια που απαιτείται για εργασίες μικρής κλίμακας, όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία και εκδίδεται από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του αρμόδιου Δήμου. Η Άδεια έχει διάρκεια ισχύος (1) ένα έτος στο οποίο μπορεί να δοθεί παράταση για ένα επιπλέον έτος, υπό προϋποθέσεις.

Η Άδεια Μικρής Κλίμακας υπάγεται στον νόμο 4495/2017 και έχει τροποποιηθεί το 2020 με το ν.4759/2020.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) ονομάζεται η διοικητική πράξη που εκδίδεται από την Υπηρεσία Δόμησης του αρμόδιου Δήμου και που επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών, σύμφωνα πάντα με τις μελέτες του Μηχανικού σας.

Βασική προϋπόθεση είναι οι επιθυμητές εργασίες να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και ο προϋπολογισμός του εκάστοτε έργου να μην ξεπερνά τις είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000,00) ευρώ. Η ΈΕΔΜΚ εκδίδεται μέσα από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Έκδοσης Αδειών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με πολυετή εμπειρία στις κατασκευές κτιρίων όπως και ανακαινίσεων, η συνέπεια και η διαφάνεια αποτελεί τη σφραγίδα μας στο χώρο των οικοδομικών εργασιών.

ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ;

Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως και δικαιολογητικά για να εκδοθεί η έγκριση έναρξης των εργασιών. Το πρώτο βήμα πάντοτε, είναι να δείτε εάν η οικοδομική ή οικοδομικές εργασίες που επιθυμείτε, συμπεριλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα.
Κατόπιν, η πλέον καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα Μηχανικών της CITY ENGINEERING θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει σωστά και με συνέπεια στα επόμενα βήματα.

Ενδεικτικές εργασίες που χρίζουν Άδεια Μικρής Κλίμακας :
 • Δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας και για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες
 • Τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, για κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού
 • Αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα με τις απολύτως απαραίτητες διαστάσεις για τη στέγασή τους
 • Κατασκευή υπόγειων εγκαταστάσεων νεκροταφείων
 • Εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών
 • Κατασκευή ανελκυστήρα
 • Κοπή δένδρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια, Ζ.Ο.Ε., καθώς και σε οικισμούς
 • Υπόγειοι σταθμοί διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου
 • Τοποθέτηση ικριωμάτων
 • Τοποθέτηση εργοταξιακών οικίσκων
 • Εκσκαφές καναλιών οδεύσεως καλωδίων εντός των γηπέδων ή οικοπέδων πρατηρίων υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών

 

Στο σύνδεσμο σας παραθέτουμε σε μορφή pdf για εκτύπωση την ολοκληρωμένη λίστα με τις εργασίες που κρίνεται απαραίτητη η Άδεια Μικρής Κλίμακας.

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 – 9801980

Ενδιαφερομαι

Η έμπειρη ομάδα της
CITY ENGINEERING
είναι στο πλευρό σας και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη διαδικασία έκδοσης Άδειας Μικρής Κλίμακας με απλά βήματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για να χορηγηθεί η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, πρέπει να υποβληθούν από εσάς κάποια γενικά δικαιολογητικά.
Η CITY ENGINEERING θα σας βοηθήσει να συλλέξετε τα σωστά δικαιολογητικά ώστε να υποβληθούν στο πληροφοριακό σύστημα.

Ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε και να εκτυπώσετε τα απαραίτητα γενικά δικαιολογητικά.

ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Εκτός από τα γενικά δικαιολογητικά που απαιτούνται υποχρεωτικά για όλες τις περιπτώσεις Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας, αναλόγως με την εκάστοτε κατηγορία απαιτούνται και κάποια επιπρόσθετα δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσει η έγκριση και κατόπιν η έναρξη των εργασιών.

Επιλέγοντας το σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τα ειδικά δικαιολογητικά ανά περίπτωση.

Για την οργάνωση των δικαιολογητικών σας, υπάρχουν κουτάκια δίπλα από το κάθε ένα, ώστε να τσεκάρετε αυτά που διαθέτετε. Μπορείτε να επιλέξετε την εργασία σας και να εκτυπώσετε μόνο αυτήν και τα δικαιολογητικά της.

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 – 9801980

Ενδιαφερομαι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τι πρέπει να κάνετε εσείς και τι κάνουμε εμείς για εσάς;

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε απλά και αποτελεσματικά για την διαδικασία της έκδοσης Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας ώστε να αισθάνεστε ασφαλής και μπροστά από κάθε βήμα.

 1. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε τις οικοδομικές εργασίες που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε.
 2. Η CITY ENGINEERING θα επισκεφθεί το ακίνητο και θα ενεργήσει ανάλογα με τις απαιτήσεις για την επιθυμητή εργασία. Σε περίπτωση που χρειαστεί, θα γίνει αποτύπωση και φωτογράφιση του ακινήτου.
 3. Κατόπιν εξέτασης και μελέτης, ακολουθεί η πρόταση από τους έμπειρους Μηχανικούς μας για την εκπόνηση του έργου σας.
 4. Ως εντολοδότης, μας παρέχετε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως ιδιοκτησιακά έγγραφα και άλλα. Θα είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε στην συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
 5. Η CITY ENGINEERING υποβάλλει τα δικαιολογητικά και τις μελέτες στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-adeies ή/και στις λοιπές υπηρεσίες που κατά περίπτωση ενδέχεται να απαιτείται έγκρισή τους (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Αρχαιολογίες κλπ).
 6. Κατάθεση πληρωμής Παραβόλου υπέρ Δημοσίου 20,00€ και ακολούθως πραγματοποιείται η Έκδοση της Έγκρισης Δόμησης Εργασιών Μικρής Κλίμακας.
 7. Με την έκδοση της Έγκρισης, αποκτούμε πλέον νόμιμο δικαίωμα για την έναρξη των εργασιών.
 • Έχετε απορίες σχετικά με την Άδεια Μικρής Κλίμακας;
 • Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε πλήρως για οτιδήποτε χρειάζεται.

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 – 9801980

Ενδιαφερομαι
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ