Τι αλλάζει την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

koinovoulio

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων που μεταξύ άλλων αφορούν στα αυθαίρετα στους αιγιαλούς.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσε στη Βουλή η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ειδικότερα αποσύρεται η ρύθμιση, που προβλέπει πως «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».

Παράλληλα διαγράφηκαν αναφορές σε «εξαίρεση από κατεδάφιση», ενώ υπάρχει νέα αλλαγή με την οποία η φράση «αδειοδότησης» αντικαθίσταται από τη φράση παραχώρηση χρήσης ή εξαίρεση από την κατεδάφιση. Σημειώνεται πως συγκεκριμένες ενστάσεις για διατάξεις -που αφορούσαν αυθαίρετα- είχαν διατυπωθεί και στην έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής.


category

post_tag

nav_menu

link_category

post_format

wp_theme

wp_template_part_area

dt_portfolio_category

texnikes-eidhsei-tax

cookielawinfo-category

portfolio_category

portfolio_tag

wpforms_form_tag